Blog

28 Aralık 2017

TDF Kış Yürüyüş Liderliği Eğitimi Raporu

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yürüyüş Liderliği Talimatlarına göre; 18–24 Aralık 1017 tarihleri arasında Niğde Aladağlar Mümtaz Çankaya Dağ Evinde, yurdumuzun çeşitli bölgelerinden gelen 24 kişilik yürüyüşçü arkadaşlar ile (Doğa Gezginleri Derneğinden Fuat TURAN ile Ali ŞEN) uygulamalı ve teorik olarak 7 gün Kış Yürüyüş Liderliği Eğitimini tamamladık. Ağırlıklı olarak kış şartları doğa yürüyüşlerinde yürüyüş liderinin görevi, sorumlulukları ve dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi.

 

  1. Gün

Teorik olarak Dağ Evinde Kış Yürüyüş Liderinin Görevleri, Etik Eğitim, Kış Yürüyüşleri Planlama, Kış Şartlarında Çevre ve Doğa Koruma Bilgisi konuları hakkında bilgi verildi. 

  1. Gün

Kış Şartlarında Türkiye Dağları Türkiye Dağları ve Coğrafyası, Acil Durum Yönetimi ve Prosedürleri, Kış Şartlarında Kampçılık ve Yönetimi, Kış Şartlarında Güvenlik, Dağ Hastalığı, Dehidrasyon ve Su Tüketimi, Donma, Hipotermi ve Frostbite konuları hakkında bilgi verildi.

  1.   Gün

Beslenme, Arama-Kurtarma Kazazede Taşıma ve Nakli, Temel İp Çalışmaları ve İp Birliği, Kış Şartlarında Doğada İlk Yardım İlk Yardım Teknikleri, Harita Kullanımı, Yön Bilgisi ve GPS Kullanımı konuları hakkında bilgi verildi.

  1.   Gün

Yürüyüş başlangıcımız Demirkazık Köyünden başlayarak Aladağlar Milli Parkı içerisindeki Müjen Yaylasına 1600 metreden 2350 metreye uygulama eğitimi yaparak çıktık. Burada; Çığ Testi, Sert ve Yumuşak Karda Yürüyüş Tekniği, French, Front Point, Back Point ve Vak-Vak Yürüyüş Teknikleri, Karda Emniyet Sistemleri, Düşmelerde Kazma ile Durma ve İp Birliği konularında uygulamalı eğitim verildi.  Müjen Yaylasında öğle arası molası verdik. Daha sonra yine aynı geldiğimiz rotadan kamp alanımıza döndük. Çok güzel bir rotaydı, uygulamalı olarak sıra ile grup liderliği yaptığımız bu yürüyüşümüz yaklaşık 8 km ve 9 saat sürdü. Yürüyüş sonrası akşam rotanın kritik değerlendirmesi tartışıldı.

  1. Gün

Meteorolojik Tahminler ve Bölge Bilgisi, Temel Kar-Buz Emniyet Sistemlerinin Hazırlanması, Çığ Bilgisi, Testi ve Çığda Arama Kurtarma konuları hakkında bilgi verildi. Daha sonra kampçılık ve çadır kurma uygulamalı olarak Dağ Evi bahçesinde gösterildi.

  1. Gün

Rota Bilgisi, Oluşturma ve Derecelendirme, Alternatif Plan ve Uygulama, Haberleşme, Hayatta Kalma ve Yaşam, Milli Parklar, Özel Alanları Ziyaret Kuralları ve Giriş konuları hakkında bilgi verildi.

  1. Gün

 Genel Değerlendirme ve Sınav yapıldı.

 

Ali Şen / Sporcu / Gezginder

 

 

 

 

Faaliyet ve Eğitim Raporları , , , ,

Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir